Arild Rosenkrantz symbolistiske billeder genophængt i London

Et gammelt fotografi, fundet mellem Arild Rosenkrantz’ efterladte papirer, har ført til, at en række af hans symbolistiske malerier fra 1911 nu er blevet genophængt på ”The Royal Academy of Music” på Marylebone Road i London.

På min vej rundt i London for at opspore nogle af mine grandonkels kunstværker fra hans lange liv i London, bankede jeg engang i 1990’erne på døren til den imponerende bygning, der huser det kongelige engelske musikkonservatorium. Men her kendte man intet til de malerier, jeg havde set på det gamle foto, og fremviste høfligt de bare hvide vægge. Da jeg ikke havde fotografiet med og aldrig selv havde set originalerne, måtte jeg gå skuffet bort.

Nogle år senere var jeg under et besøg på Rosenholm Slot oppe på en gang på 2. sal, hvor der ellers ikke er adgang, og her - højt oppe på væggene - hang til min forbløffelse de gamle malerier fra musikkonservatoriet. Jeg skyndte mig at fotografere dem og sende fotografierne til London.

For at gøre en lang historie kort så blev bestyrelsen for musikakademiet så begejstret for de glemte billeder, at de bestemte sig for at få dem genophængt i forbindelse med en restaurering af indgangspartiet til bygningen.

Fra 30. januar 2007 hænger Arild Rosenkrantz’ romantisk symbolistiske fortolkninger af musikalske udtryk som Allegro, Andante, Scherzo og Berceuse igen på deres oprindelige pladser på The Royal Academy of Music på Marylebone Road i London.

Bente Rosenkrantz Arendrup

Copyrights© Bente Arendrup - Design HolstedDesign
Klik for stort billed Klik for stort billed Klik for stort billed Klik for stort billed Klik for stort billed Klik for stort billed Klik for stort billed